مرکزپژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي، ضمن ارزيابي اين طرح خاطرنشان ساخت که طراحان و پيشنهاد دهندگان در طرح مذکور با عنايت به اينکه مشکلاتي در خصوص انتخاب شهردار از سوي شوراهاي اسلامي کشور وجود دارد، اين حق را به دولت واگذار کردهاند که به نظر ميرسد اين امر با فلسفه وجودي شوراها مغايرت دارد، اما اين امر نافي آن نيست که شهرهايي بدون شهردار در کشور وجود ندارد، امري که بايد براي آن چارهاي انديشيده شود.
در گزارش اين مرکز آمده است: در اين باره ميتوان پس از مطالعه و بررسي در خصوص نظام سياسي کشور و قوانين و مقررات موجود و همچنين استفاده از تجربيات ديگر کشورها به نتايج قابل قبولي دست يافت.
حمايت و نظارت بيشتر مجلس بر عملکرد شوراها، استفاده از نظرسنجي و نيازسنجي شهرداران و اعضاي شوراهاي اسلامي شهر، تعامل بيشتر ميان شوراها و شهرداريها با NGO هاي فعال در حوزهي شهري، تعيين مهلت زماني براي انتخاب شهردار توسط شوراي شهر، ارتقاء سطح شوراها به پارلمان محلي، انتخاب شهرداران توسط راي مستقيم مردم و تأييد عزل شهرداران توسط وزارت کشور پس از نظر شوراي اسلامي شهر از جمله پيشنهادهاي مطرح شده از سوي مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي است. /100
انتهای پیام/